lauantai 12. maaliskuuta 2011

Tapetit seinissä ja talit lattioilla..

Tapetointi olikin mukavaa puuhaa kun mukaan saimme monta taloa tapetoineen mestaritapeteeraajan. Neljä huonetta tapetetoitiin yhdessä rykäyksessä. Raksanainen oppi tämän prosessin aikana monta asiaa tapeteista ja niiden ominaisuuksista. Myös se kävi ilmi, että työvälineet olivat hieman puutteelliset..ja nenäliinatkin saatiin kulutettua viimeistä pakettia myöten. Tämä ei johtunut flunssasta tai herkitymisistä, vaan siitä, että mukaan ei ollut lähtenyt mikrokuituliinaa, jolla olisi voinut liisteriä tapetista pyyhkiä. Ensi kerralla saattaa tulla valittua tapetti jopa niin, että yhtenä kriteerinä on materiaalin tapetoitavuus, liisterin kestävyys ja miksei myös pestävyys.

Takkakin oli saanut loppuviikosta lopullisen pintansa. Olimme todella tyytyväisiä tulokseen. Mustaa siitä ei sitten kuitenkaan päädytty tekemään, vaikka aluksi olimme sitä pitäneet miltei varmana ratkaisuna. Nyt siis takkamme on alttiina kaikille tassunjäljille. Täytynee pitää entistä parempi tassutarkistus ennenkuin päästää karvakorvan pomppimaan tupaan tai tottua siihen, että maailma ei ole täydellinen paikka ja elämä saa näkyä silmäkulman lisäksi takan kulmassa!

Ensi viikolla Havurinteelle saapuvat kodinkoneet ja keittiön kivitaso. Sitä ennen kiintokalusteet asennetaan omille paikoilleen kodinhoitohuoneeseen, veskiin ja vaatekaapit makuuhuoneisiin. Nyt lähdemme huuhtomaan laattoja kiintokalusteiden asentamista varten, hiphei!

P.S. Eilen teini-ikäinen (edelleen?) koiramme oli piiiiitkästä aikaa tylsistynyt yksinoloon, jota on selvästi ollut aivan liikaa raksan aikana. Kaveri oli kokeillut hampaitaan punoskoriin, jossa säilytimme kynttilöitä ja tuikkuja. Siinä samassa oli tietenkin sitten tullut hiukan puraistua paria kynttilääkin. Kivannäköinen kämppä odotti siis raksailijoita eilen kun lattialla lojuivat valkoiset puoliksipurrut pöytäkynttilät, niistä pureskellut talirouheet, tuikut, niiden aukirevityt muovipakkaukset ja melkoinen kasa hääaskartelua varten hankittuja pieniä kristallihelmiä. Tästä seuraamuksena kaveri sai kokea puolen illan mittaisen jääkauden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti