sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Kiviset ja Soraset: pääsispä jo sisähommiin!

Nyt tuntuu odottavan aika pitkältä. Pohjat on olleet valmiina jo jonkin aikaa ja täytötkin tehtynä, mutta hirsitoimitus oli sovittu vasta viikolle 40. Tontilla riittää tosin aina tekemistä ja tekevistä käsistä tuntuu olevan jatkuva pula. 


Onneksemme saimme viime viikolle ulkopaikkakuntalaisen lisävahvistuksen Helsingistä saakka auttamaan raksamiestä, kirvesmiestä ja kaivinkonekuskia mm. sähkökaapelin vedossa, jätevesiputkien ja salaojien asettelussa, sekä pihan ja sisäpuolen täytöissä. Raksanainen ei päässyt näistä iloista juuri lainkaan nauttimaan, sillä työt tehtiin arkena päiväsaikaan. Viikonloppuna teimme vielä helsinkiläiskytyn kanssa hiukan maansiirtotöitä paljain käsin - ja kyllä kuntta liikkui.
  

Täyttöjen tekemisen jälkeen olemme tontilla urakoineet halkojen parissa ja pinonneet komian halkokartion kuusien katveeseen. Säät ovat olleet aivan upeat heti sen jälkeen kun miehet olivat täyttö- ja kaivuutöissä urakoineet kaatosateiden keskellä vajaan viikon verran. Tänään aurinko jaksoi myös porottaa kun veimme tontille kuormalavoja, jotka sijoitetaan hirsinippujen ja kattopeltien alle.

Eilen teimme myös yhden suuren ja erittäin hankalan päätöksen. Kiintokalustesopimus on nyt allekirjoitettu, eikä enää muita vaihtoehtoja pidä haikaileman. Tämä päätös ei ollut sieltä helpoimmasta päästä, sillä lähestymistapoja tähän oli varsin monia. Ottaako ensisijaiseksi kriteeriksi laatu, hinta vaiko ulkonäkö? Tietenkin pyrimme valitsemaan parhaimman vaihtoehdon kaikkien kolmen kriteerin kannalta. Lopputuloksen onnistuneisuus selvinnee toimituksen ja asennuksen sekä oikean arjen kautta. Keittiökoneita emme samaan pakettiin saaneet, sillä toimittajalla ei ollut tarjota haluamaamme merkkiä. Olemme kuitenkin jo aiemin pyytäneet paketista tarjouksen, joten hinnoittelusta olemme selvillä.

Eilen vilkuilimme myös hieman pintamateriaaleja rautakaupoissa. Olimme jo aiemmin todenneet, että esimerkiksi laattojen sävyjen yhteensovittaminen on aivan mahdotonta muuten kuin kahta pintaa toisiinsa rinnakkain verraten. Muistiin ei voi luottaa yhtään. Kun mieleen oli painanut yhden laatan sävyn ja meni toiselle puolelle myymälää etsimään sille kaveria - niin aina valitsi vääriä sävyjä. Yhteensopimattomuus oli ennemmin sääntö kuin poikkeus. Myyjä ei myöskään onnistunut meitä paremmmin. Tulen varmasti vielä moneen kertaan kiikuttamaan keittiölaatoista koepaloja keittiötoimittajalle ja vertailemaan sävyjä keskenään ennen hankintoja.

Ensi viikolla sitten saamme ne kauan kaivatut hirret tontille. Seuraavalle viikolle on varattu talkooväkeä pystytyspuuhiin ja sen jälkeen kattoa päälle. Peukut pystyyn, että sää jatkuisi kauniina vielä hetken aikaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti