lauantai 23. lokakuuta 2010

Tuulensuojaan..

Viikko vierähti vauhdikkaasti. Säät olivat tavanomaisen syksyiset - tuulta, vesisadetta ja lumisadetta. Viikon tavoitteena oli päätykolmioiden nikkarointi, sekä aluskatteen ja vesikaton asentaminen. Tontilla ahersivat kirvesmies, raksamies, kyty ja pikkuveli. Talkoovakuutus oli otettu kaiken varalle, mutta sitä ei tähän mennessä ole onneksi tarvittu. Pikkuveljeä ei myöskään varmuuden vuoksi päästetty katolle saakka, vaikka hän olikin apuna aluskatteen laitossa. Navakka lounatuuli lisäsi vaikeusasteita aika lailla ja jäimme hiukan aiemmin oletetusta aikataulusta vesikatteen asentamisen suhteen. Rakennustarkastajakin kävi kattourakoinnin aikana tontilla ja totesi kaiken olevan kunnossa.

Raksamies hoiteli tontilla ahertamisen lisäksi monenlaista muuta asiaa: LVI-urakoitsijan kanssa tehty sopimus allekirjoitettiin ja sovittiin asennusajankohdista, muurarin tapaamisesta sovittiin, sähkärin kanssa sovittiin tulevasta aikataulusta, lattialiipparin kanssa käytiin samoin keskustelua mahdollisesta liippausajankohdasta. Muuta puhelinrallia käytiin myös talotehtaan ja kiintokalustetoimittajan kanssa. Lisäksi raksamies kävi shoppailemassa rautakaupoissa hankkien nauloja, tuulensuojalevyjä, radon -putkia ja muuta tarpeellista.

Raksanainen pääsi vasta tänään ensimmäistä kertaa tällä viikolla touhuamaan tontille. Nyt voi sanoa tehneensä ihan oikeita raksatöitä kun työvälineinä olivat tikkaat, lautaa, tuulensuojalevyä, saha, vasara ja kahdenlaisia nauloja. Ensi viikolla saadaan tontille putkimies ja toivottavasti myös pellit katolle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti