keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Loppujupinoita

Tällä viikolla sähkömies teki viimeisiä päiviä töitä kodissa. Loputkin pistorasiat, katkaisijat, spotit ja työtilan valaisimet saivat paikkansa kodissamme. Raksamies teki jälleen pitkää päivää ja puunasi viikonlopun jäljiltä yhteisen urakan jälkeen pesemättä jääneet ikkunat, lattiat ja vaatekaapit. Raksanainen puolestaan pakkasi motivaatioloukussa ja uuteen kotiin onkin kulkeutunut monta laatikollista ja jätesäkillistä tavaraa raksamiehen kyydissä. Liinavaatteet ja pyyhkeetikin ovat jo paikoillaan uusissa kaapissa, oih ja uskomatonta, mutta totta - uusia mahtuu vielä lisää. Voi tuota kaappitilan ylellistä määrää. 

Toki on edessä vielä paljon tekemättömiä töitä eikä tässä päästä sammaloitumaan kovinkaan pian. Sisällä sittenkin vielä muutama silaus mm. pyyhekoukut, verhotangot ja tietenkin se varsinainen sisustaminen. Ulkona tekemättöminä toki ne pihat ja ulkomaalaus - tehdään tulevina iltapuhteina. Ihan pikkujuttu!

Piipahdin tänään Sokoksella sisutustyynyjä ja verhoja näpläämässä, vaikka tarkoitus olisi ollut olla palauttamassa työnantajan lakisääteisen tapaturmavakuutuksen lopullisia palkkatietoja vakuutusyhtiölle, mutta sepä oli jo ehtinyt sulkea ovensa. Siinäpä bussia odottaessani ehdin hyvin ostamaan ihanat pellavatyynynpäälliset! Melkein yhtä hyvä teko..

Varsinainen muutto alkaa perjantai-iltana. Ehdin siis vielä huomisillan ja koko perjantain pakata vimmatusti. Nyt tämä ei niin pahalta tunnukaan. Erityisesti helpottaa se, että loppusiivous tulee ulkoa ja itse voi varsinaisen kamojen roudaamisen jälkeen keskittyä purkamiseen ja muuttopölyjen puunaamiseen uudessa kodissa. Ja tietenkin saunomiseen, ah. 

Mitä muuta tähän kaikkeen liittyy: kaikki on väsyneitä. Siitä esimerkkinä se, että eilen aamulla raksamies jätti avaimet kotiin ja tuli sitten appilan pakulla hakemaan raksanaisen avainta töistä. Tänäaamuna raksanainen sulki oven töihin suunnatessaan ja samalla ymmärsi,e ttä se eilen nipusta irrotettu avain oli jäänyt eteisen lipaston päälle. Niinpä raksamies kiikutti sitten vuorostaan omaa avaintaan kesken työpäivänsä raksanaisen työpaikalle. 

Näiden kommelluksien lisäksi pari päivää sitten koiramme avasi pahvilaatikon, johon oli varastoitu joitain koirulin tarvikkeita. Sisältönä oli mm. muovinen pentuajan juomakuppi, muutamaan kertaan riepoteltu lelumetso, talvitakin säilytysmuovi ja jonkin koiranmuonaostoksen kylkiäisenä saatu "pennusta koiraksi" opetusvideo. Voitte varmasti jo kuvitella miltä kotona näytti raksanaisen töistä kotiin saapuessa..hauskinta oli kuitenkin se, että keskellä olohuoneen mattoa lojui paketistaan avattu opetusvideo ikään kuin vihjeenä, että kaikki ei ole mennyt ihan nappiin tuossa kasvatuksessa..sitten jo hiukan naurattikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti