perjantai 8. huhtikuuta 2011

Kuva, toinenkin

Niin siinä vaan käy, muuttopäivä lähestyy ja koti alkaa olla valmis. Alla kuvassa omasta mielestäni todella hyvä lattiavalinta koirakotiin, Tarketin Sherwood Oak Suede. Ihastuin kyseiseen lattiaan jo internetissä sisutuksia ihastellessani. Tuossa vaiheessa taisimme vasta olla niissä kivisissä ja soraisissa puuhissa, joten oli pakko käyttää aikaa myös unelmoiden jostain valmiista. Lattia löytyikin onneksemme paikallisesta liikkeestä ja saimme jälleen kannattaa alueella toimivaa yksityistä toimijaa.

Lattia on edelleen mieleeni, enkä missään vaiheessa ole tullut katumapäälle. Lattialistat hankimme paikalliselta toimittajalta, jonka sahalla noinkin söpöt kuviot listoihin uurrettiin. Seinän värinä tässä Tikkurilan ajopuu, joka myös hyppäsi esille värikarttoja ensi kertaa katsoessamme. Suurin osa sisustuksen valinnoista onkin käynyt erittäin (liiankin?) helposti. Tästä syystä sitten raksalle meno uusien sisustustöiden jälkeen oli usein varsinainen jännitystarina. Kukapa noviisi sitä ennen näitä puuhia tietäisi osaako sommitella värejä yhteen, vaiko eikö. Maalattua on vissiin tullut viimeksi lukiossa. Siitähän, ei juurikaan ole aikaa :)Tässä katsaus saunaan. Tämäkin on sellainen tunnelma, josta olimme jo kauan unelmoineet. Tiesimme miltei heti,e ttä lauteiden on oltava vastakkain toisiaan, valaistuksen on oltava hämärä ja tunnelman hiukan savusaunamainen. Lauteiden materiaalia ja väriä pohdimme hetken, mutta tämä oli selvästikin juuri oikea valinta. Vaaleus keventää mukavasti hämärää tunnelmaa. Kiukaasta puuttuu vielä kivet, eikä ensimmäisiä löylyjä ole vielä heitelty. Mutta varmaankin aika pian..


Tunnelmantuoja

"Terve löyly, terve lämmin, terve kiehuva kivonen, puun löyly,
häkärän lämmin, kiven kiukku-hengelisen!
Lähe nyt pois jo hiien hönkä, himmene paha häkärä, syömästä, kaluamasta,
tämän ihmisen ihosta, tämän pojan polven päästä!"
Suomalainen kansanruno


Rentouttavaa viikonloppua kaikille toivottavat havurinteen herrasväki!
4 kommenttia:

 1. Hei tosi hauska idea tuo valaisin. Tosi mainio! Hieno talo muutenkin, onnea loppurypistykseen :-)

  VastaaPoista
 2. Taas kivoja kuvia. Listat näyttää hyvältä ja sauna myös. Me ollaan tällä hetkellä kokonaan tumman saunan kannalla (mutta mieli voi vaihtua vielä moneen kertaan). Meillä siis kylppärissä lumen valkoiset laatat ja saunasta lasi kylppäriin, joten valoa tummaan saunaan tulisi sieltä. Tällaisia pohdintoja tällä kertaa.

  VastaaPoista
 3. Linkkaan tuon teidän saunakuvan meidän blogiin jo sopii :-)

  heimerakennetaan.blogspot.com

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentoijille. Vasara ja Nauloja: Saa kuvan linkittää kyllä. Kuvanlaatu on tosin hiukan huono, koska on otettu kännykameralla. Laitan parempaa materiaalia hiukan myöhemmin. Mari: kuulostaa tosi hyvältä nuo yhdistelmät. Lumenvalkoisuus on ihanaa! Tai no nyt saa tulla kesäkin välillä, ja siihen saakka siitä lumesta voi nauttia teiän kylppärissä :) Teille tulee se upea lasiseinä, josta tosiaan meilläkin käytiin keskustelua. Käytiin myös eilen ystävien vastikään remontoimassa kodissa ja heillä oli juurikin se lasiseinä kylppäriin tullessa koko tilan taustana ja näytti hirmusen hienolta!

  Intoa teille rakentamiseen ja suunnitteluun!

  VastaaPoista