sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Kokemusta listojen maalaamisesta arvon rakentajat?

Havurinteellä tapahtuu nyt pintatöitä valtavalla vauhdilla. Tuulikaapin lattia ja wc:n lattia ovat saaneet ansaitsemansa laatoituksen. Kodinhoitohuoneen ja kylpyhuoneen katot on paneloitu. Saunan paneelit samoin seinissä. Ensi viikolla saadaankin ihmetellä kiintokalusteita raksalla. 

Sisämaalit on valittu. Haasteena onkin nyt talon kehystäminen sopivilla listoilla. Hirsitaloissa kattolistat ovat usein joko samannäköiset kuin seinät tai katto, mutta myös täysin valkoisia listoja on käytetty - erityisesti vaaleaksi käsitellyn lamellihirren kanssa. Jalkalistat valitaan usein lattian sävyn mukaisesti, mutta tässäkin on käytetty lattian sävystäkin poikkeavaa valkoista. 

Katossa on sävyltään valkolakattua kuusipaneelia (Uulan kuultomaalikäsittely) ja haluaisimme listojen kehystävän kokonaisuutta ollen selkeästi vaaleammat, jopa valkoiset. Nyt olemme kuultomaalanneet listat kolmeen kertaan Uulatuotteen kuultomaalilla. Lopputulos ei ole tarpeeksi vaalea vaan aika pitkälti sulautuu seinän ja katon sävyyn. Kuinka saada listoista siistit ja valkoiset?

Kuvissa hiukan selvennystä listoitusseikkoihin. Kuvat blogista sisutusjasepustus, jotka otettu Kuopion asuntomessuilta 2010, joilla itsekin kävimme, mutta kuvaaminen jäi fiilistelyä vähemmäksi.


Kuopion asuntomessut, Kissankulma (blogista sisustusjasepustus)


Kissankulma (blogista sisutusjasepustus)

4 kommenttia:

 1. Nyt se tiedetään, Intoa vain Ilonan päälle, niin hyvä tulee :)

  VastaaPoista
 2. Moikka Raksanainen!

  En löytänyt sähköpostioisoitetta profillinäkymästäsi, joten jätän viestiä näin kommentin muodossa. (Voit halutessasi poistaa kommentin luettuasi viestin.)

  Voitit arvonnan blogissani. Laittaisitko postiosoitteesi minulle tulemaan osoitteeseen projekteistaisoin@gmail.fi niin laitan pakettia tulemaan!

  Terkuin,
  Jonna

  VastaaPoista
 3. Hei Jonna,
  on laitettu viestiä sinulle. Kiitos vain.

  VastaaPoista
 4. Meillä oli puuvalmiit listat; pohjustus otexilla, sitten hionta, ja maalarin valkolakkaa pari kerrosta! Tasottuu nätisti, eli ei jää siveltimen jälkiä, mutta ei tule valumiakaan. Tietysti kohtuus kaikessa =)

  VastaaPoista