sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Lämpöä ja rakkautta pakkasen keskelle

Talo se vaan valmistuu hurjaa vauhtia. Tässä parin kuukauden aikana on jälleen otettu suuria harppauksia eteenpäin. Yhtenä suurimpana askeleena kuitenkin raksalaisten vihkiminen ja upea hääpäivä 12.2.2011. Hääjuhla oli todella ikimuistoinen ja kaikinpuolin onnistunut, ruoka jopa ylitti hääparin unelmat. Häiden jälkeen on ollut entistä enemmän aikaa myös raksanaisen perehtyä sisutuksellisiin seikkoihin tulevassa kodissa. 

Palattakoon kuitenkin ajassa hiukan taaksepäin. Joulun aikaan raksalla saatiin takka muurattua pystyyn, väliseiniä pystytettiin, villotettiin, levytettiin ja lisäksi alettiin jo kittaamaan ja hiomaan. Samoin kosteiden tilojen tiiliseinät pystytettiin joulun jälkeen. Tammikuun ensimmäisellä viikolla takassa paistettiin jo ensimmäiset makkaratkin. Herkkua oli. Takkaa oli määrä lämmitellä hissukseen kuivumisprosessin aikana. Kaikesta pitää olla perillä
Ekat makkarat Havurinteen takassa käristettynä

Tärkeimmät työkalut?
Missä se emännänjatke ny on?
Tässä kuvattiin takkaa..
Kittiä, kiitos!


Esko lumilinkona
Lunta tuntui tulevan valtavalla vauhdilla ja joka kerta tontille tullessa oli vastassa valtavat kinokset.Lumiaura kutsuttiin paikalle pariin kertaan tekemään tilaa talon ympärille. Näin saatiin myös maalämpöpumppu siirrettyä tekniseen tilaan mies- ja konevoimin. Tässä suurena apuna oli ystävämme SS:n miesvoimat. Sähkönkulutus pysähtyi siihen paikkaan kun saatiin maalämpö käyttöön ja rakennuslämmittimet jätettiin nurkkaan pölyttymään. 

Seinien parissa vietimme aikaa jonkin tovin. Tätä työtä häiritsivät ainoastaan raksalaisten polttarit, jotka vietettiin lumisissa tunnelmissa. Kittaamisen ja hiomisen jälkeen siirryimme hirsien käsittelyyn. Kuultavaa vaaleaa hirttä saatiin Uulatuotteen Ilonalla ja lopputulos oli erinomaisen hyvä. Tästäkin voimme kiittää raksamiestä, joka vietti monta iltaa aiheeseen perehtyen. Apua saatiin myös lehtiä lukemalla (Hirsitalo) ja Kuopion asuntomessuilta otettuja kuvia selaamalla. Parempaa tunnelmaa emme osanneet edes odottaa.
Kulman kittausta
Täplätalo
Uulalaa, mikä Hirsi tulee Uulalla!
Hirsien jälkeen siirryimme kattopaneelien käsittelyyn samalla tuotteella. Kosteita tiloja vesieristettiin jo ja kattoja alettiin paneloimaan heti seuraavana päivänä panelien kuivuttua. Sähköjä on vedetty ja asennettu aina joka välissä; valojen putkitukset ja johdotukset tehtiin ja lopullinen sähköpääkeskus saatiin paikoilleen ja luovuttiin väliaikaisen mökkikeskuksen käyttämisestä. Mökkikeskus oli erittäin toimiva ratkaisu meille. Raksalla on rankkaa.
Raksamies porasi lattiaan pari reikää odottamaan ensiviikkoista laatan kosteusmittausta. Projekti oli hiukan henkeäsalpaava, sillä ennen lattian valua oli mittauspaikat jääneet merkkaamatta. Tämä merkitsi sitä, että reikää poratessa riski osua vesikiertoiseen lattilämmitysputkeen oli kohtalainen. Valokuvien perusteella raksamies navigoi kaksi paikkaa ja hikikarpalot otsallaan teki reiät valuun. Suihkua ei tullut.

Tällä viikolla saatiin jo ihastella laattoja kylpyhuoneen ja wc:n seinissä. Synkkää tulee, niinkuin laatoittaja itse asiaa kuvasi kylpyhuonetta laatoittaessaan - meidän kielellämme tämä tarkoittaa tunnelmallista :) Tässä alla olevassa kuvassa hiukan värimaailmaa, jota kotiimme tulee. 

Värimaailma hiukan rankassa päivänvalossa

5 kommenttia: